Koulujen ja päiväkotien turvallisuus

Tässä voit antaa rekisteröityneenä äänesi Raahe.netin keskustelufoorumin äänestyksiin tai vastata kyselyihin. Rekisteröityneenä voit luoda kyselyjä myös itse.

Valvoja: Webmaster

Millä tavalla ko. ikävät tapahtumat voitaisiin estää?

Ei mitenkään.
1
8%
Palkkaamalla vartijat.
1
8%
Lisäämällä rahaa mielenterveystyöhön.
9
75%
Kaikki on hyvin. Ylireagointia.
1
8%
 
Ääniä yhteensä: 12

Puupää
Viestit: 163
Liittynyt: To Tammi 26, 2006 18:57

Koulujen ja päiväkotien turvallisuus

ViestiKirjoittaja Puupää » La Tammi 24, 2009 14:05

Suomessa tapahtuneet koulusurmat ja viimeksi Belgiassa tapahtuneet päiväkotimurhat herättävät keskustelua koulujen ja päiväkotien turvallisuudesta.
Mitä mieltä olette asiasta? Millä tavalla niiden turvallisuutta voidaan parantaa? Vai onko edes tarvetta pohtia asiaa?

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /01/787180

äiskä
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Syys 11, 2006 15:00

ViestiKirjoittaja äiskä » La Tammi 24, 2009 16:17

Otitpa esille ajankohtaisen ja vakavan asian!
Enempi euroja lasten ja nuorten auttamiseksi, aina päiväkotiajoista alkaen. Enempi psykologeja, kuraattoreita ym. asiantuntija-auttajia... Enempi yhteistyötä koulujen ja vanhempien välillä. Enempi ymmärrystä myös vanhemmilta, että ei etsiä tai syyttää koulua lapsensa ongelmista.
Tuntuu aika usein, että kouluille työnnetään aina enempi vastuuta lapsen ongelmien ratkaisemiseksi ja tiedän, etä koko ajan lapset ongelmineen lisääntyvät!

Eläkeläinen
Viestit: 45
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 19:42
Paikkakunta: Raahe

ViestiKirjoittaja Eläkeläinen » Su Tammi 25, 2009 18:43

Surullista! Minusta tuntuu pahalta ajatella että koulussa kulkisi vartia aseen kanssa! Ollaanko jo niin hukassa, että meidän pitäisi alkaa jo koulussa turvautua aseella asetta vastaan?
Joku syy on siihen miksi näitä kamalia tapahtumia tapahtuu, mutta siihen oikean syyn löytäminen ei ole helppoa mutta toivottavasti se löytyy!!
Jostain syystä nykyään ihmisillä on huono olla, suomen itsemurha prosentitki on euroopan suurimmat asukaslukua nähden.
Olisi todella vaikea sanoa miten itse pärjäisin nuorena ihmisenä tämmösessä järjestelmässä ku suomi!
Suomesta on tulossa pieni jenkkilä :-? Isot pöydät on nykyään iso houkutus, ihminen kun on heikko :cry:

Avatar
Harmaaparta
Viestit: 1530
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 17:05
Paikkakunta: Raahe

ViestiKirjoittaja Harmaaparta » Ke Tammi 28, 2009 18:16

vai vielä jenkkilä. Britannia, Belgia, Saksa, Hollanti, Venäjä... Näitä lasten ja avuttomien murhaamisia tapahtuu ympäriinsä. Ja media vielä hykertelee näillä aiheilla. Liian tehokas ja moraaliton tiedonvälitys, jossa korostetaan kauheuksia, lisää näitä tapahtumia. Päästään sekaisin olevat luulevat, että heistä tulee näin kuuluisia. Copycatit matkivat.
Suomessa mielenterveystyö on heitetty täysin tunkiolle. Myös median hyeenat joutaisivat koulutettaviksi - ei märehditä näillä tapahtumilla, tekijät suljetulle osastolle, kivekset/munasarjat pois ja suon kuokintaan Siperiaan. Pelotevaikutus hoitopakon lisäksi ja yleinen halveksunta poistaisi copycat-toiminnan, mielenterveyshoitoon panostaminen auttaisi hätääkärsiviä
А я люблю играть на нервах

Eläkeläinen
Viestit: 45
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 19:42
Paikkakunta: Raahe

ViestiKirjoittaja Eläkeläinen » Ke Tammi 28, 2009 18:52

Harmaaparta kirjoitti:vai vielä jenkkilä. Britannia, Belgia, Saksa, Hollanti, Venäjä... Näitä lasten ja avuttomien murhaamisia tapahtuu ympäriinsä. Ja media vielä hykertelee näillä aiheilla. Liian tehokas ja moraaliton tiedonvälitys, jossa korostetaan kauheuksia, lisää näitä tapahtumia. Päästään sekaisin olevat luulevat, että heistä tulee näin kuuluisia. Copycatit matkivat.
Suomessa mielenterveystyö on heitetty täysin tunkiolle. Myös median hyeenat joutaisivat koulutettaviksi - ei märehditä näillä tapahtumilla, tekijät suljetulle osastolle, kivekset/munasarjat pois ja suon kuokintaan Siperiaan. Pelotevaikutus hoitopakon lisäksi ja yleinen halveksunta poistaisi copycat-toiminnan, mielenterveyshoitoon panostaminen auttaisi hätääkärsiviä


Media mässää, se on täysin totta!

alfafemale
Viestit: 475
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2007 16:30

ViestiKirjoittaja alfafemale » Su Helmi 01, 2009 0:23

Oho, aika yllättävää, olen melkein samaa mieltä Harmiksen kanssa. Alanko pehmetä?
Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man. Imagine all the people sharing all the world.
John Lennon (Imagine)

Avatar
Merge
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Loka 29, 2002 0:00

ViestiKirjoittaja Merge » Su Helmi 01, 2009 7:34

Puupää on tarttunut tärkeään aiheeseen , vaikka tuossa kyselyssä nuo vaihtoehdot on vähän on/off.

Yhteisöjen tuki kohdistuu nykyisin lähes yksistään perheiden naisiin, niin kehitysmaissa kuin kehittyneissäkin maissa, ja kuvitellaan, että kyllähän mies pärjää, koska sen on pärjättävä! Ilmankos tämä miesten paha purkautuu - valitettavasti näin.

Esim suomalaisessa sosiaalijärjestelmässä perheiden auttaminen tarkoittaa yleensä naisen ja lasten auttamista - mies tulkoon toimeen omillaan, tai oikeastaan maksakoon vielä kaikki viulut, koska on ihan lähtökohtasestikkin :o , siis näiden sosiaalitanttojen mielestä. Tässä vois ilkeesti todeta, että sitä saa mitä tilaa :evil:

ei jäsenkirjaa
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Maalis 17, 2008 7:43

ViestiKirjoittaja ei jäsenkirjaa » Su Helmi 01, 2009 7:45

Yllättävän samaa mieltä harmiksen kans,rahaa on käytettävä kun on päässyt tälle mallille.Kumma kyllä vapaankasvatuksen jälkeen nämä ongelmat on paisuneet ja karkaa käsistä viran omaisilla.


Palaa sivulle “Kirjoittajien kyselyt ja äänestykset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija