Pitäisikö aselakeja tiukentaa?

Tässä voit antaa rekisteröityneenä äänesi Raahe.netin keskustelufoorumin äänestyksiin tai vastata kyselyihin. Rekisteröityneenä voit luoda kyselyjä myös itse.

Valvoja: Webmaster

Pitäisikö aselakeja tiukentaa?

Kyllä
8
73%
Ei
3
27%
Ehkä
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 11

Avatar
Merge
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Loka 29, 2002 0:00

Pitäisikö aselakeja tiukentaa?

ViestiKirjoittaja Merge » Ti Syys 23, 2008 14:20

Kauhajoen tragedia. Sisäministeri Anne Holmlund aseisiin liittyvien lupien tilasta Suomessa: "Asiaa on selvitetty Jokelan turman jälkeen ja nyt on vedettävä johtopäätökset.."

Avatar
Harmaaparta
Viestit: 1530
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 17:05
Paikkakunta: Raahe

ViestiKirjoittaja Harmaaparta » Ti Syys 23, 2008 15:18

Lakia ei tarvitse tiukentaa, sen tulkintaa kyllä. Miksi nuorelle myönnetään ensimäisenä aseena pistooli/revolveri, joilla ei ole mitään muuta käyttöä kuin ihmisten tappaminen (tietenkin pahvin puhkonta, jolla harjoitellaan ihmisten tappamista). Viranomaiset asia erikseen, samoin pääosa metsästäjistä ymmärtää aseiden vaaralisuuden ja käyttää niitä oikein. Kännikaloilta jo nykyinen laki sallii poliisille aseiden poisottamisen.
Rikolliset saavat aseensa riippumatta lakipykälistä (vrt Iso-Britannia).
А я люблю играть на нервах

Hurricane
Viestit: 155
Liittynyt: Ti Elo 09, 2005 18:34

ViestiKirjoittaja Hurricane » Ti Syys 23, 2008 17:28

Herääkin kysymys,mihin normaali ihminen tarvitsee käsiasetta,mitään välttämätöntä tarvetta kellään ei luulisi olevan.Yksityishenkilöille luvan myöntämiseen käsiaseelle,ei mielestäni löydy mitään järkevää perustetta.Käsiaseet ja osittain muutkin aseet tulisi kieltää yksityishenkilöiltä,pitäisi olla erittäin painava syy minkä vuoksi lupa voitaisiin myöntää.

alfafemale
Viestit: 475
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2007 16:30

ViestiKirjoittaja alfafemale » Ke Loka 15, 2008 18:37

Harmaaparta kirjoitti:Lakia ei tarvitse tiukentaa, sen tulkintaa kyllä. Miksi nuorelle myönnetään ensimäisenä aseena pistooli/revolveri, joilla ei ole mitään muuta käyttöä kuin ihmisten tappaminen (tietenkin pahvin puhkonta, jolla harjoitellaan ihmisten tappamista). Viranomaiset asia erikseen, samoin pääosa metsästäjistä ymmärtää aseiden vaaralisuuden ja käyttää niitä oikein. Kännikaloilta jo nykyinen laki sallii poliisille aseiden poisottamisen.
Rikolliset saavat aseensa riippumatta lakipykälistä (vrt Iso-Britannia).Pääosa niistä metsästäjistä on kännikaloja. Kaikki aseet vain pannaan ja metsästäjille uusi harrastus, esim. sienien ja marjojen kerääminen. Ja luontohavaintojen tekeminen. :D
Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man. Imagine all the people sharing all the world.
John Lennon (Imagine)

Avatar
Harmaaparta
Viestit: 1530
Liittynyt: Ti Tammi 24, 2006 17:05
Paikkakunta: Raahe

ViestiKirjoittaja Harmaaparta » To Loka 16, 2008 4:44

OT...
Jaa, alfis ei sitten luonnossa kulje. Suomalainen, luonnossa viihtyvä mies metsästää, kalastaa, marjastaa, sienestää, savotoi, hiihtää riistakolmiota, vie teerille kauroja ja kauriille räättejä, hoitaa koiransa - ei tarvi enää luentoja.
Ja alfis murisee hirvistä - miten niitä pyydät ilman laillisia aseita ja ampumataitoa - autollako? Pöh, menee syötävät lihat ihan liiskaksi.
...OT
Lyhyet käsiaseet ja sarjatuliaseet ovat sotaa ja viranomaisia varten. Niitä ei tarvita siviilielämässä. Poliisilla on jo nyt oikeus ja velvollisuus valvoa aseiden hankkimista ja käyttöä - esim rattijuopumus tai juoppopidätys oikeuttaa jo nykyisen lain mukaan aseiden takavarikointiin, lainsäätäjät eduskunnassa eivät näköjään tiedä omista tekeleistään, kun vaativat niiden muuttamista.
Viisaus ei asu Eduskunnassa, ei edes lähellä, saati sitten mediassa
А я люблю играть на нервах


Palaa sivulle “Kirjoittajien kyselyt ja äänestykset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija