Voisitko luopua sisävessasta?

Tässä voit antaa rekisteröityneenä äänesi Raahe.netin keskustelufoorumin äänestyksiin tai vastata kyselyihin. Rekisteröityneenä voit luoda kyselyjä myös itse.

Valvoja: Webmaster

alfafemale
Viestit: 475
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2007 16:30

Voisitko luopua sisävessasta?

ViestiKirjoittaja alfafemale » Pe Kesä 22, 2007 17:53

Millasta olisi jos olisi ulkohuussi? Tietysti ekologinen, erotteleva ja kompostoiva. säästäisikö se energiaa, ja kuinka paljon? Pystyisitkö siihen? Onko kellään enään Suomessa ulkohuussia kotitaloudessaan? Kiinnostaisi tietää. Vastaa rohkeasti, olisiko kiva istua pytyllä yhdessä vaimon kanssa? Ja kuunnella lintujen laulua ja hyttysten ininää takapuolen alla. :lol:
Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man. Imagine all the people sharing all the world.
John Lennon (Imagine)

mato
Viestit: 524
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2002 0:00

Re: Voisitko luopua sisävessasta?

ViestiKirjoittaja mato » Pe Kesä 22, 2007 21:17

alfafemale kirjoitti:Millasta olisi jos olisi ulkohuussi? Tietysti ekologinen, erotteleva ja kompostoiva. säästäisikö se energiaa, ja kuinka paljon? Pystyisitkö siihen? Onko kellään enään Suomessa ulkohuussia kotitaloudessaan? Kiinnostaisi tietää. Vastaa rohkeasti, olisiko kiva istua pytyllä yhdessä vaimon kanssa? Ja kuunnella lintujen laulua ja hyttysten ininää takapuolen alla. :lol:


Semmosta niinku ennen, raaheksi muuten huusi. Miksi huusin pitäs olla erotteleva? Mitä se vesilosetti erottellee? Enerkian säästölaskelmat näitten kahen ulostussysteemin välillä on vähä korkiampaa matematiikkaa.

Enerkiaa kulluu ku valamistettaan posliinipyttyjä ja sitä kulluu ku sahataan huusin seinä- ja istunlautoja.

Mää kyllä pystysin, kakaranaki pystyin. Varmaa tilastotietua ei asiasta oo mutta luulen että eelleen Suomesa on vähintäänki tuhansia tallouksia joisa ei oo ku ulukohuusi. Ja kivahan sielä ois vaimon kansa istuskella mutta eihän nykyajan sisävessosakkaan yhesä aviopuolison kansa istuta, paitti poikkeustappauksisa...

Hyttysten ininää kuulus muualtaki ku takapuolen alta. Takapuolen alta kuulus lisäksi kärpästen pörinää ja joku paarmaki välliin palleista purriis...

äiskä
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Syys 11, 2006 15:00

ViestiKirjoittaja äiskä » La Kesä 23, 2007 14:28

Sitä on kyllä kokemusta ulkohuussista! Onnex kerranki kun tauti riehu kummassaki päässä ja oli kax reikää, niin sai vappaasti toiseen yrjöö ja toiseen paskoo!

Lapsetki oppi sillon aikanaan käyttään sellasta ja sit talavella oli se ns ämpäri, huoneen jossaki nurkassa, missä saato käydä, eikä se ollu mikään onkelma.

Oikeestaan, matoseni, sehän vois olla kaiken hyvän alkuki! Ku aina niin kiirettä kaikilla, ni jos vaikka ulkohuussissa, kahella reiällä varustettuna, vois sen vaimonki kans vaihtaa kuulumisia? Ja sit välillä lapsilta kysellä kuulumisia, ku tuntuu, et muuten ei paljo keretä nähäkkään!

Vois tehä niitä tunnustuksia, et mitä on tulle tehtyä, ku ei siitä niin kauheen äkkii kerkeis karkuunka lähtee...
Ja voihan siellä tehä vaikka mitä, ku ei ala rantustelleen!
Ku se on kuiteski kaikille se pakollinen operaatio, ni jos vaikka kaiken kiireen keskellä olis ny se yhteinen kokoontumispaikka, et olis sitä yhteistä aikaa!!!

alfafemale
Viestit: 475
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2007 16:30

ViestiKirjoittaja alfafemale » La Kesä 23, 2007 20:44

Mulla alkoi vähän surkeasti tuo juhannus. Piti eilen viedä piikille rakas koirani. Meni yhtäkkiä huonoon kuntoon ja haudattiin tuonne tontin päähän. Tyttö oli 8v. :cry: Mutta tänään on jo parempi, tultiin just grillaamasta ystävien luota ja olipa hienoa. Ei mikään voita Suomen suvea, hyvää ruokaa, lihat grillissä ja lopuksi muurinpohjalettuja ja kahvia. Kyllä elämä voi olla joskus hienoa, vaikka välillä voi olla surua. Mutta siitä huusista, kyllä se olisi oikein laatuaikaa, ennenhän oli kouluissa sellaset 15 reikää vierekkäin. Eikö olisi hienoa koko perhe ja vaikka lapsenlapsi vielä samalla asialla, voisi aina vaihtaa päivän kuulumiset, ei tarvitsisi kenenkään juosta enään terapiassa. :wink: Siinä ne tulisi purettua istunnolla.
Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man. Imagine all the people sharing all the world.

John Lennon (Imagine)

Viestit: 75
Liittynyt: To Tammi 10, 2002 0:00

ViestiKirjoittaja » Ti Kesä 26, 2007 10:12

Mökkeillessä käytän ulkohuusia ja tottuneesti tyhjennän kakat kerran pari kesässä. Talviyönä huusiin ei ole kauhean kiva lähteä, mutta voihan sitä käyttää pottaa :-?

Kompostikäymälän voi rakentaa myös sisätiloihin. Ei ole kyllä kokemusta, miten toimii, kai siinä täytyy olla talon ulkopuolella joku tyhjennysaukko, ettei tarvi kuskata pastaa eteisen kautta ulos. En suosittele kuitenkaan kokeilemaan kerrostaloasunnoissa.

Miten lie, onko nyky-yhteiskunnassa kielletty ulkohuusin pito kaupunkialueella?

Avatar
Äityli
Viestit: 278
Liittynyt: To Loka 05, 2006 13:39

ViestiKirjoittaja Äityli » Ti Kesä 26, 2007 11:20

Täytyy sanoa, että on kyllä niin tottunut tuohon sisävessaan ja juoksevaan veteen, että en kyllä vaihtaisi aivan herkästi.
Lämpimiä muistoja toki on lapsuudesta, kun ulkohuusissa käytiin mummolassa ja pylly pyyhittiin Maaseudun tulevaisuuteen. Ei ollut huusissa edes ovea, koska huusi sijaitsi navetan perällä heinäsuulissa.
Vaikka kuulemma nämä nykyiset ekovessat eivät haise ja ovat käytännöllisiä, voisihan sitä testata.

äiskä
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Syys 11, 2006 15:00

ViestiKirjoittaja äiskä » Pe Kesä 29, 2007 16:23

Tulipahan tuossa ihan mieleen, että onpa tullu vuonna -76, luovuttua siitä sisävessasta ja muistakin mukavuuksista. Oli vähä yli vuosi siitä muutettu uuteen kotiin mukavuuksien keskelle ja sit tehtiin semmonen sukupolvenvaihoshomma!
Puuhellalämmitys, ikkunoista tuli pakkanen sisään, ulkowc, ulkosauna, tuli vaan kylmä vesi sissään, ei suihkuu!
Siinä eleltiin lähes kymmenen vuotta, ku lapset oli vielä pienii. Siellä ne kylmässä pirtissä juoksenteli lähes alasti, äiskää paleli ja kauhistutti. Mut eipä ne siihen aikaan sairastelleekkaan oikeesti mitään, et vastustuskyky vaan parani kylymän keskellä. Ja ihan tyytyväisii oltiin.
Sit 80 luvulla, tarkkaan ottaen -84, rakennettiin taas talo, kaikkine mukavuuksineen! Kylläpäs sitä osaski arvostaa! Siihen synty neljäs tyttö, niin olipas se helppoo, ku tuli lämmin vesi, ei tarvinnu hellalla lämmittää, ja paljo muutaki mukavuuksia.
Muuten, oli se sit ihanaa, ku sillon 70-luvulla yhessä pienessä kamarissa nukuttiin, kaikki viisi, kylki kylessä, oli se sit ihanaa ja oltiinpa toisiamme lähellä!
Tulipas vaan tämmönen mieleen!!!


Palaa sivulle “Kirjoittajien kyselyt ja äänestykset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija